Škola rukometa Čelik junior spremna za novu sezonu

Zenica će i u narednoj rukometnoj sezoni imati dva predstavnika u Federalnoj ligi. Uz starijeg ligaša, ekipu Čelika, u trci za visok plasman biće i mlađi ligaš škola rukometa Čelik junior.

Ekipa trenera Vladimira Zeljke, pripreme za narednu seoznu počela je 14. augusta. Uprava je uspjela sačuvati kostur ekipe iz prošle sezone, kada su bili trećeplasirani u ligi. Iz Hrvatske se vratio Edin Bajramović.

Nova imena u klubu su povratnik Muhamed Ajanović iz Čelika, i Selmin Zahirović iz Kaknja. Do početka lige očekuju se još neka nova imena u klubu. Ekipa redovno trenira na Bilmišću i u dvorani KŠC Sveti Pavao.
U sklopu priprema narednog vikenda putuju u Jajce, gdje će učestvovati na turniru. Osim domaćina Jajca, škole rukometa Čelik junior na turniru će učestvovati ekipe: Donji Vakuf, Mladost iz Banjaluke i Travnik.

Do početka lige i utakmice protiv Kaknja u gostima, škola rukometa Čelik junior, odigrat će generalku naredne sedmice 17 ili 18. septembra. Ime protivnika biće poznato narednih dana. Ambicije kluba su i u narednoj sezoni borba za najviši plasman na tabeli. Tokom ljeta aktivne su bile i omladinske selekcije. Učestvovali su i na dva turniru u Sarajevu i Visokom, gdje su postigli dobre rezultate. (Mirsad Pripoljac)