Oblačno vrijeme praćeno lokalnim pljuskovima

Danas u Bosni po kotlinama će biti dosta magle ili niske naoblake. Lokalni pljuskovi se očekuju u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Drvar 11; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 12; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Sokolac i Zvornik 13; Brčko, Sarajevo i Srebrenica 14; Gradačac i Grude 15; Zenica 16; Široki Brijeg 17; Stolac 18; Trebinje 19; Mostar 20; Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je ispod normale i ne mijenja se.

Jutarnja temperatura u Zenici, mjerena u 08:00 sati, iznosila je 11 stepeni, a najviša dnevna će dostići 23 stepena Celzijusovih.

Poboljšanje vremenskih prilika u cijeloj zemlji, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Ugođaj bi, povremeno, mogli pokvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi.