Servisne informacije za utorak, 03. septembar

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove na elektroenergetskim objektima Trafo područja Dvor br. 124, od 09:00 do 14:30 sati.

Vodosnabdijevanje Grada Zenica je normalno i bez ograničenja, potvrđuju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica. Uslijed sanacije kvara vodovodne linije, danas od 10:00 do 13:00 sati, bez pitke vode će biti Goraždanska ulica, od broja 20 do broja 60.

Medicinari Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica tokom protekla 24 sata, obavili su ukupno 98 pregleda u ordinacijama Službe, 86 prije i 12 nakon ponoći. Prema pozivu pacijenata za pomoć i dolazak na kućnu adresu medicinari bilježe ukupno 45 intervencija, 41 prije i četiri nakon ponoći.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica tokom proteklog dana i noći, osim redovnih dežurstava, zadataka i aktivnosti, intervenisala je i ukazala pomoć nakon saobraćajne nesreće u Nemili, te ugasila zapaljeni automobile u naselju Rujev Do.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata, rođene su četiri bebe, jedan dječak i tri djevojčice. Čestitamo!