Preminuo prvi direktor Radio – televizije Zenica

Rodbina, prijatelji, saradnici i komšije oprostili su se danas od Remzije (Šućro) Hukeljića, koji je u petak, u Zenici, preminuo u 71 godini života.

Dženaza mu je klanjana u Čaršijskoj džamiji, poslije podne – namaza, a ukop obavljen na mezarju Prašnice. Iza rahmetli Remzije je ostala supruga Dževdana, sin Mirza i kćerka Lamina, a od svog prvog direktora na Prašnicama se oprostio i kolektiv Radio – televizije Zenica, u čije ime je proučena Fatiha i položeno cvijeće na njegov mezar.

U Remzijnoj biografiji ostat će upisano i da je, dakle, bio prvi direktor Javnog preduzeća RTV Zenica, koje je osnovano 25. novembra 1995. godine.

Naime, te godine, na Dan državnosti BiH, dotadašnjem Radiju, osnovanom daleke 1969. godine, pridodata je i Televizija, a dio tima koji je to uradio zapravo je utkao put i počeo graditi svojevrsni lokalni javni medijski servis građana Zenice, s osnovnom zadaćom i misijom da gledaocima i slušaocima, a danas i čitaocima, plasira prvenstveno informacije o temama i događajima koji su dio njihove životne svakodnevnice te da pozitivnim motivirajućim pričama utiče i na kvalitet života u Zenici. Ta misija se uspješno nastavlja i danas, uz pridodatu treću platformu – web portal Zenicainfo.ba (Sinan Gluhić)