Čelik na megdan Borcu sa novim trenerom

Nogometaši Čelika, večeras će u posljednjoj utakmici sedmog kola nogometne Premijer lige BiH, snagu odmjeriti sa banjalučkim Borcem.

U najavi je jako zanimljiva utakmica iz nekoliko razloga. Prvi je što će Zeničane s klube predvoditi Almir Seferović, pomoćnik već bivšeg trenera Hasana Ozera, koji je ove sedmice, posebno pripremao igrače za ovaj duel.
Čelik i Borac su stari rivali. Upravo je Čelik opstao na račun Borca na kraju sezone 2017/2018, te je pred Zeničanima vrlo težak zadatak da se odupru domaćinu, koji će, kako je trener Borca Krunić i najavio, večeras tražiti osvetu.

Zadnji međusobni duel Čelik i Borac su odigrali u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige u sezoni 2017/2018 (Liga za opstanak). Utakmica je odigrana na Bilinom polju i završena je rezultatom 1:1. Borac je u 54. minuti došao u vodstvo preko Kunića a Stevo Nikolić je u 64. minuti susreta izjednačio.

NK Čelik je trenutno šesti na tabeli, sa 9 osvojenih bodova iz 6 odigranih utakmica, dok je Borac osmi sa 8 bodova. Utakmica se igra na stadionu Borca u Banja Luci, a počinje u 20:00 sati. (Maid Dizdarević)