Otvorena Danska škola fudbala od ponedjeljka u Zenici

Otvorena zabavna Danska škola fudbala, projekat je koji na prostorima naše države traje više od 20 godina. Desetu godinu zaredom Gradska uprava Zenica, generalni je pokrovitelj ove velike sportske radionice na otvorenom.

Partneri u projektu su Društvo pedagoga fizičke kulture Zenica i Sportska škola Winner Zenica. Više detalja o ovom projektu saopšteno je na današnjoj press konferenciji.

„Ove godine smo uveli jednu novinu. Pored fudbalskih klubova, djece iz osnovnih škola  učesnici će biti ustanove koje rade sa najmlađim uzrastima: JU za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, privatne ustanove: Abakus, Tratinčica i Bambi. Cilj je okupiti što veći broj djece, i omogućiti im da se zabave“, izjavio je Sanjin Aldobašić, lider škole.

Otvorena zabavna škola fudbala će se realizovati od 23. do 29. augusta na B terenu Kamberovića polje od 10 do 12 sati.

„Organizaciji ovogodišnje manifestacije prethodio je seminar u Hrvatskoj, gradu Čakovcu, kojem je prisustvovalo 15 trenera, koji će raditi sa djecom. Prije toga obavljeno je certicifiranje istih trenera, a dobili su fifinu licencu za rad sa djecom. Grad Zenica do sada ima osposobljenih 30 trenera za rad sa djecom. Ovoga puta će sa djecom raditi treneri iz nogometnih klubova: Sporting, ZSK 2013, Fortuna i Tempo sport. Biće uključen i ragbi klub Čelik”, izjavio je Ermin Zukić, lider škole.

„Gradska uprava je već desetu godinu pokrovitelj ove manifestacije za najmlađe. Grad je stavio svoje kapacitete na raspolaganje putem Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata. Nadam se da će proteći sve u najboljem redu“, naglasio je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi.

Svečano otvaranje Otvorene Danske zabavne škola fudbala je u ponedjeljak 26. augusta u 11 sati. (Mirsad Pripoljac)