Mještani MZ Arnauti dobili 500 metara novog asfalta

Mještani mjesne zajednice Arnauti danas su svesrdno dočekali gradonačelnika i predstavnike Gradske uprave koji su, svečanim presijecanjem vrpce, otvorili 500 metara saniranog puta.

Sanacija puta od iznimnog je značaja za mještane Arnauta. Preko 50 domaćinstava na ovom mjestu svakodnevno egzistira, te će svakodnevnica ovih ljudi, zahvaljujući spomenutom činu, biti dosta lakša, naročito u zimskom periodu. Mnogi se dive našem kraju, a od danas će Arnauti biti još ljepši i pristupačniji“, poručuje za Zenicainfo.ba mještanin Jusuf Arnaut.
Zadovoljstvo urađenim nije krio ni zenički gradonačelnik koji je poručio da mu je od početka mandata želja da se sve mjesne zajednice uvežu sa glavnim putem.

Svi stanovnici imaju pravo na ‘normalan’ asfaltni put do svojih kuća, a ovaj sanirani bi zaigurno trebao olakšati i trgovinu poljoprivrednim proizvodima mještanima“, dodaje gradonačelnik Kasumović.

Za ovu investiciju, prema riječima pomoćnice gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, Sabire Helvide, iz budžeta grada izdvojeno je 56 000 KM, sa PDV-om.
(Lamija Pojskić)