Direktor SIPA-e u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Danas, 16.08.2019. godine, u Zenici, u zvaničnoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je bio direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić, kojeg je primio policijski komesar Semir Šut.

Na sastanku, koji je tom prilikom održan u novoizgrađenom objektu Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice, heliodrom i centralni arhiv, je razgovarano o saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu između navedenih policijskih agencija.

Komesar Šut je izrazio dobrodošlicu uvaženom gostu, te se tom prilikom zahvalio na podršci i pomoći koja je pružena u proteklom periodu od strane Državne agencije za istrage i zaštitu, te je izrazio spremnost za razvijanje i unapređenje buduće saradnje između agencija.
U nastavku razgovora, direktor Stanić je pohvalio rad i aktivnosti Uprave policije Ministarstva
unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona, te je istakao važnost buduće saradnje, od čega će prvenstveno ovisiti i postupanje u bitnim predmetima i istragama koje su u nadležnosti Državne agencije za istrage i zaštitu a koje se provode na području Zeničko – dobojskog kantona. Tokom ovom posjete, takođe je razgovarano o konkretnim aktivnostima koje će biti poduzimane u narednom periodu.

Ova posjeta je iskorištena da se izvrši obilazak novoizgrađenog centra za obuku i tom prilikom direktor Stanić je izrazio veliko zadovoljstvo svim sadržajima i izgledom savremenog objekta.