Zvijezde zeničkih plesnih klubova uveličale 13. festivalsku noć ZSF-a

Pozitivne vibracije širile su se i večeras centrom Zenice, uz zvijezde plesnih klubova iz Zenice i Tuzle.

U performansu koji je trajao 90 minuta, zenička publika je kroz ples i muziku, na trenutak osjetila dah Kube, Francuske, Austrije, Italije, Španije Argentine, Brazila, kao i dah našeg podneblja.
Na podijumu Zenica Summer Festa, prodefilovalo je oko 200 plesača, od onih najmlađih, do najstarijih, tako da je publika vidjela različite stilove plesa, ali i starosne kategorije.

Prvi je zaplesao Klub ritmičke gimnastike “Čelik”Zenica, koji je svojim 20-minutnim nastupom i otvorio ovu plesnu večer. Nakon njega su uslijedili Plesni klub No Hate Just Dance iz Zenice, Plesni klub Shadows Zenica sa svojim gostima, Bosniafolk Zenica, te Plesni klub Flamenko iz Tuzle.
Zeničani su uživali u još jednom zanimljivom programu Zenica Summerr Festa, a već sutra nas očekuje novi događaj, “Noć konfesionalne muzike”.

Pratite i dalje sadržaje Zenica Summer Fest-a na našim društvenim mrežama, na našem portalu Zenicainfo.ba, i na oficijelnoj stranici Festivala, zenicasummerfest.org, jer mi smo uvijek prije svih. (S.H./M.D.)
Foto: Manuel Nikolić