Promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

U okviru ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije Lastavica 2019, sinoć je održana promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

Promotori su bili zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević, prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH i prof. dr. Spahija Kozlić, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

„Riječ je o zborniku radova sa naučnog skupa posvećenog djelu i pojavi Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka, jednog od značajnih pisaca i jedne od važnih ličnosti našeg kulturnog i društvenog života u Bosni, kraj XVIII i početkom XIX stoljeća. Naučni skup je organizovan unutar Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH, prije svega unutar Preporoda u Žepču. Nama je čast i zadovoljstvo da u okviru ove ugledne manifestacije. koja se održava ovdje u Zenici zajedno sa zeničkim Preporodom i muftijstvom, možemo promovisati ovaj zbornik te ga predstaviti zeničkoj publici“, rekao je prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH. (Ajna Nikontović)