“Međunarodni folklorni susreti” za deseti dan Zenica Summer Fest-a 2019.

Drugi ljetni Festival Zenica Summer Fest 2019., došao je do polovine svog programa, a večeras, desetog festivalskog dana, na rasporedu je manifestacija “Međunarodni folklorni susreti”.

Gradsko umjetničko društvo Filigran, domaćin je i organizator festivala folklora djece i maldih, koji će okupiti brojna Kulturno – umjetnička društva iz nekoliko evropskih država.
Cilj ovog programa je okupiti što više djece i omladine na jednom mjestu pod motom očuvanja tradicije, kulture, širenja ljubavi i razvijanja prijateljstva među mladima. Želja je sačuvati od zaborava tradicionalne običaje, narodne nošnje i plesove iz različitih zemalja, te razvijati dobru prijateljsku saradnju pomoću tradicijske narodne kulture, ali i njegovati tradicionalne izvorne vrijednosti među mladima.
Prošle godine na ovoj manifestacijin se okupilo preko 300 mladih zaljubljenika u folklor iz šest država, te ove godine s pravom očekujemo još masovnije učešće folklornih društava koja će se predstaviti na otovrenoj sceni ZSF-a.

Manifestacija “Međunarodni folklorni susreti” počinje u 20:30 sati, na Trgu Alije Izetbegovića.

Pratite i dalje sadržaje Zenica Summer Fest-a na našim društvenim mrežama i na portalu Zenicainfo.ba, jer smo uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)