Na veliku radost mještana Vražala, asfaltiran put u ovom naselju

Mještani Vražala danas su imali mnogo razloga za zadovoljstvo. Naime, sredstvima gradske uprave, asfaltirana je dionica puta od 570 metara.

Dugo su mještani Vražala čekali da dobiju adekvatnu putnu infrastrukturu. Kako kažu, napokon su je dočekali.

Ovo selo je historijski momenat doživjelo da se pravi onakav put kakav zaslužuje. Ovdje će se odvijati put kako privatnih vozila, tako i javnih, kaže Sifet Baručija, predsjednik mjesne zajednice Vražale.

Sifet Baručija, predsjednik MZ Vražale

Prema obećanjima da će spojiti i najudaljenija mjesta zeničke općine asfaltom, realizuje se i ovaj projekat u Vražalama, kaže gradonačelnik Fuad Kasumović.

Fuad Kasumović, Gradonačelnik Zenice

Drago mi je što ovo nije izborna godina pa da se govori kako ovo radimo zbog izbora. Svaki soliter ima više glasača nego ova mjesna zajednica. Zašto je to tako? Zato što je bivša vlast ostavila ljude bez kanalizacije, vode, puta. Ovakvim radom mi ćemo početi ljude vraćati u ovo mjesto, zaključio je gradonačelnik Kasumović i dodao da će učiniti sve da do kraja mandata sve mjesne zajednice poveže asfaltom. Kako ističe, žao mu je što nema više preduzeća koja mogu raditi ove poslove jer postojeća ne mogu odgovoriti poslu za koje grad izdvaja sredstva. (N. G.)