Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić, podržao projekat RTV Zenica

Pozitivne vijesti iz Donjeg Vakufa: Načelnik općine Huso Sušić, pozdravio i podržao ideju o regionalnoj info emisiji “Večernji glasnik” u produkciji RTV Zenica. 

To je općina koja broji nešto više od 12.000 stanovnika, sa godišnjim budžetom od 4 miliona KM, većinski nastanjena bošnjačkim stanovništvom. Općinska administracija broji 33 uposlenika, a općina ima 22 vijećnika.

“U posljednjih nekoliko godina, urađeno je dosta toga. Donji Vakuf je neprepoznatljiv u odnosu na stanje od prije 5 do 10 godina. U posljednje 2 – 3 godine, zaposlili smo oko 1.000 ljudi. Završetak šehidskog spomen – obilježja i asfaltiranje putne infrastrukture, među najznačajnijim su projektima”, ističe Sušić, i dodaje kako se izuzetno raduje saradnji sa RTV Zenica na novom projektu.

Svesrdno je podržao ovu ideju i obećao finansijsku podršku do kraja godine, a naredna godina je nova priča.

Bolja saradnja ostvarivat će se posredstvom općinskog Centra za kulturu i sport, jer ova općina, kao i mnoge druge istog godišnjeg budžeta i broja stanovnika, nemaju općinsku press službu. U ovom projektu RTV Zenica, načelnik Sušić vidi odličnu šansu za promociju svega što je vrijedno za njegovu općinu i njene stanovnike.

Taib Bajramović, diretkor Sektora za PPEP, i Sinan Gluhić, rukovodilac Službe za PPEP,  razmijenili su pozitivna iskustva i druge ideje koje mogu biti realizovane na obostranu korist, a zanimljivo je da je načelnik Sušić prepoznao autore i serijal “Selu u pohode”, na koji je RTV Zenica ponosna. (S.G.)