Rafteri SRK “Bosna” učesnici Evropskog prvenstva u raftingu

Od 02. do 07. jula 2019. godine, Banja Luka je domaćin Evropskog prvenstva u raftingu „Banja Luka Vrbas 2019“. Organizator prvenstva je RK „Kanjon“ Banja Luka.

Rafteri će se takmičiti u disciplinama sprint, H2H, slalom i spust u kategorijama U19, U23, Open i Masters.

“Na rijeci Vrbas takmičit će se 37 timova iz 13 evropskih zemalja, u četiri uzrasne kategorije”, saopšteno je iz Rafting kluba „Kanjon“ iz Banja Luke.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjerit će timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i domaćina BiH.

Iz BiH će nastupiti timovi RK Dajak klub R6 iz Banja Luke i SRK Bosna iz Zenice. SRK Bosna iz Zenice na ovom Evropskom prvenstvu nastupit će u sljedećem sastavu: Dajan Vinovčić (cap), Sanjin Smriko, Jasmin Dizdarević, Bojan Alić, Mustafa Bisić, Zoran Kuljić i Rijad Baručija.

“Svi timovi su dužni doći do 2. jula u Banja Luku, a sljedećeg dana počinju zvanični treninzi”, kažu u RK „Kanjon“.

Ceremonija svečanog otvaranja prvenstva biće upriličena 4. jula, u 20.00 sati, u Rafting centru „Kanjon“ u Karanovcu.

Prve takmičarske trke predviđene su u petak, 5. jula, na stazi Bijeli buk. Na programu su sprint i H2H. U subotu je na programu slalom, u svim uzrasnim kategorijama. Slalom će se voziti na stazi u kanjonu Tijesno. U nedjelju su na programu spust na relaciji Krupa na Vrbasu – Karanovac, te ceremonija dodjele medalja.

Našim rafrerima želimo puno sreće i dobre rezultate na takmičenju. (M.D.)