Promocija romana “Kada te ljubav pronađe” autorice Sedžide Beganović – Ljubijankić

U Zenici je sinoć upriličena promocija romana „Kada te ljubav pronađe“, autorice Sedžide Beganović – Ljubijaknić iz Cazina.

Poruka romana je ta da sudbina spaja i razdvaja ljude, a pouka da se nikad ne gubi nada u ljubav, jer ljubav je ta koja pokreće svemir, ona je sastavni dio naših života i svuda oko nas je.

„Sve je počelo od par stihova, pisane poezije kada mi je Halil Džananović, pjesnik iz Holandije rekao da proširim stihove i tako smo došli na ideju da napišem roman. Godinu dana sam radila na romanu i riječ je o mladom paru koji se zaljubi, zatim slijedi odlazak, nakon čega ona ostaje sama, pa povratak i ponovno upoznavanje“, ističe autorica romana Sedžida Beganović-Ljubijankić.

Cabaret Club je prepoznatljiv po tome što okuplja sve umjetnike, iz svih branši kulture, te su drage volje pristali da ugoste autoricu.

„Obzirom da je previše sivila i teških tema u našem gradu, odlučili smo se da donesemo jednu pozitivnu ljubavnu temu u naš grad. Riječ je o ljubavnom romanu, o univerzalnim ljudskim vrijednostima i dobroti. Kako izgraditi sebe da možemo pomoći budućim naraštajima da budu još bolji“, ističu Petrovići, koji su organizatori promocije sa udruženjem „Futura“. (Azra Dizdar)