Odluka Drugostepene komisije: Klubovi čekaju odluke, iz Čelika objavili da su dobili licencu

Drugostepena komisija za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta u četvrtak, nastavljena je danas u Sarajevu, a sada se čekaju i zvanične odluke.

Miodrag Rosić, Ivica Đogić, Maid Delić, Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina raspravljali su o žalbama FK Željezničar, FK Sloboda, FK Krupa i NK Čelik, te su donijeli konačne odluke. No, odluka je za sada tajna…

„Sjednica je završena, ali ne mogu reći ništa više od toga. O svemu će prvo biti obaviješteni klubovi, danas ili najkasnije sutra, a onda će sve biti saopćeno i medijima. Sjednica je trajala dva sata, a bili su prisutni svi članovi“, kazao je za Faktor Miodrag Rosić.

Željezničar je ostao bez licence za učešće u UEFA-inim takmičenjima, dok preostala tri kluba “traže dozvolu” za nastup u domaćem takmičenju.

U slučaju da Željezničar ne dobije zeleno svjetlo, ostat će bez Evrope, a umjesto Plavih u kvalifikacijama za Evropsku ligu zaigrat će bijeljinski Radnik. Što se tiče licenci za domaće takmičenje, Sloboda i Čelik trebali bi dobiti dozvolu, dok je Krupa rezultatski ispala iz elite.

Zenički premijerligaš je putem zvanične facebook stranice potvrdio da će i naredne sezone igrati elitni rang bh. nogometa.

“NK Čelik je dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi za sezonu 2019/20”, stoji na stranici zeničkog kluba.

izvor: Faktor.ba