Predstavnici Udruženja “DLAN” kod gradonačelnika Kasumovića

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa “DLAN” iz Zenice, Selvedin Dedić i projekt menadžer ovog udruženja, Samir Mulić posjetili su danas gradonačelnika Zenice Fuad Kasumovića.

Zbog službenog putovanja u Njemačku, gradonačelnik nedavno nije bio u prilici prisustvovati, svečanom otvorenju Servis centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju koji se nalazi u prostorijama Javne ustanove “Dom porodica”. Prvi centar ovakve vrste u Zenici i ZDK, otvoren je uz podršku USAID-a i Grada Zenica.

“Poštovani gradonačelčniče, bez vaše i podrške Grada, bilo bi teško realizovati projekat našeg Centra i u ime djece oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa i njihovih roditelja, najiskrenije vam se zahvaljujem. Samo u jednom mjesecu Servis je pružio više od 150 usluga korisnicima. Na žalost, korisnika je sve više, uz vašu podršku postigli smo mnogo ali se nadamo uspješnoj saradnji i u budućnosti”, rekao je Selvedin Dedić.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama za pokretanje Servis centra „Dlan“ u Zenici osigurao je 97.000 KM i to na period od 24 mjeseca.

“Svjestan sam da roditelji na žalost imaju bezbroj problema, da moraju voditi brigu i o liječenju svoga djeteta i osiguranju sredstava za rad udruženja. Grad će pomoći rad ovog Udruženja ali ću se zalagati da se pomoć i djeci i roditeljima, sistemski riješi kroz intitucije”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica podržao je kampanju Udruženja “DLAN” kojom se nesavjesni i neodgovorni vozači upozoravaju, da zauzimanjem označenog parking prostora za osobe sa invaliditetom, krše zakon i iskazuju nepoštovanje prema ovoj populaciji.