Arslan Cihat potvrdio: Vraćam se u Tursku!

Utakmicom 33. kola u kojoj je Čelik igrao neriješeno 1:1 sa ekipom Širokog Brijega spuštena je zavjesa na ovogodišnju premijerligašku sezonu u Zenici. Crveno crni oprostili su se od svojih navijača iako su na tribinama bili u nešto manjem broju za razliku od predhodnih utakmica.

Učinak tima sa Bilinog polja je sedmo mjesto na tabeli sa osvojenih 43 boda, od čega 11 pobjeda,10 neriješenih rezultata i 12 poraza. U posljednjem kolu Čelik su na tabeli prestigli Radnik i Mladost.

Ako se uzmu u obzir sva dešavanja posljednjih sezona ljubitelji nogometa u Zenici mogu biti zadovoljni plasmanom.

Jedina nepoznanica je odluka Drugostepene komisije za licenciranje NS BiH, čiji nastavak slijedi u ponedjeljak 27. maja i kada će biti poznate konačne odluke za licence za narednu sezonu.

Velike zasluge za dobar učinak Čelika osim igrača, pripadaju sigurno je i turskom treneru Arslanu Cihatu, koji je ekipu preuzeo od svog sunarodnjaka Adnana Orneka.

Na kraju press konferencije nakon utakmice protiv Širokog Brijega, Cihat se zahvalio svima u klubu i najavio da se vraća u Tursku.

Ponosan sam što sam bio trener Čelika i što sam bio u ovom gradu, zahvaljujem se svima od gradonačelnika do ljudi u klubu, igrača svih koji su bili sa mnom, njima pripadaju velika zasluge i lijepe trenutke iz Zenice nosim sa sobom u Tursku. Imam planove za naredni period i vraćam se kući, sada ne mogu nastaviti raditi više ovdje. Ovdje sam stekao mnogo prijatelja i nadam se da ćemo se opet nekada vidjeti, izjavio je na kraju press konferencije turski trener Arslan Cihat.

Ko će u narednoj sezoni voditi Čelik sa klupe pitanje je na koje odgovor željno iščekuju svi navijači zeničkog premijerligaša. (Mirsad Pripoljac)