Iza Škole rukometa Čelik junior najuspješnija sezona

Press Čelik junior

Do kraja takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije ostalo je da se odigra još jedno kolo. Škola rukometa Čelik junior je već obezbjedila plasman na treću poziciju čime su izborili nastup u jedinstvenu Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj press konferenciji šef stručnog štaba Vladimir Zeljko je istakao da je prezadovoljan ostvarenim rezulatom u ovoj sezoni, a to je treće mjesto i plasman u jedinstvenu Federalnu ligu koju su ostvarili na polusezoni jer su toliko bili bodovno ispred konkurenata.

U ovoj sezoni smo odigrali 40 utakmica od kojih smo većinu pobijedili, uradili smo ukupno 330 sati treninga, znači radilo se dobro, kvalitetno i dugotrajno što je na kraju polučilo rezultat. Paralelno s tim radili su i omladinci koji su odradili u prosjeku 150 treninga što je 225 sati treniranja i ukupno su odigrali 30-ak utakmica po selekciji, kazao je Zeljko.

Plasman na treću poziciju Zeljko je okarakterisao kao opravdan, ali i neočekivan s obzirom da su se ponovo aktivirali u Prvoj ligi Federacije.

Ovaj rezultat je i velika obaveza jer smo završili ispred jednog Čelika koji je pred početak sezone najavljivao plasman u Premijer ligu i koji ima veliku tradiciju. Nama je velika čast biti ispred Čelika i još nekih klubova koji imaju puno veću tradiciju od nas, zaključio je Zeljko.
Najbolji igrač ove ekipe Edin Bajramović, kazao je da je ovo najuspješnija sezona za seniorsku ekipu.

Pored mene najveći teret su iznijeli Amar Kobilica, Ajdin Tufekčić, Omer Suljić uz pomoć mlađih igrača koji su značajno napredovali. Što se tiče mojih igara ja sam zadovoljan, biću tu uz Školu rukometa Čelik junior bilo kao igrač  ili trener u omladinskim selekcijama, istakao je Bajramović.

Jedan od mlađih igrača koji je iskoristio prisustvo iskusnijih igrača Edhem Grabus kaže da je zadovoljan sezonom na izmaku.

Nama mlađim igračima posebno je zadovoljstvo bilo trenirati sa igračima kao što je Edin Bajramović jer smo mogli dosta toga naučiti, u utakmice smo ulazili ozbiljno, davali smo sve od sebe što je na kraju pokazao rezultat, kazao je Grabus.

Dosadašnji rezultat nas samo tjera da se uozbiljimo i idemo stepenicu više. Uprava Čelik juniora nastojat će proširiti Upravni odbor čime bi smo otišli stepenicu više i plasirali se u Premijer ligu. Obavili smo već razgovore sa nekoliko poznatih rukometnih imena i mislim da smo postigli preliminarni dogovor i nadam se da ćemo to i realizovati, kazao je direktor Dženan Dedić, koji se zahvalio porodicama igrača, trenera i ljudi bliskih klubu na nesebičnom angažmanu, ali i Gradskoj upravi koja je po njegovim riječima po prvi put adekvatno stala iza ovog kluba. (Nedžad Glibo)