RTV Zenica večeras iz centra grada prenosi uživo manifestaciju “Ramazanski vozić”

Neformalna grupa roditelja iz Zenice organizuje manifestaciju, javnog dočeka mubarek mjeseca Ramazana u Zenici, koja će biti održana večeras u centru Zenice.

Manifestacija je ove godine obogaćena programom u kojem učestvuju zenički mališan, a očekuje se dolazak gostiju i iz drugih bosanskohercegovačkih gradova. Centralni program bit če održan na Kamenom spavaču uz prisustvo preko 400 djece, kao učesnika programa, koji počinje u 18:30h, uz direktni prijenos u programu RTV Zenica.

Program će započeti učenjem Kur'ana, a zatim izvedbom nekoliko ilahija zeničkih mališana. Kratkim vjerskim predavanjem prisutne će počastiti i novoizabrani muftija zenički, doc. dr. hfz. Mevludin Dizdarević.

Po okončanju prvog dijela programa, uslijedit će redanje djece u tradicionalni vozić. Vozić će se kretati uz tradicionalnu ilahiju “Ramazan” sa Trga Alije Izetbegovića sve do Carine, gdje će se okrenuti i vratiti na početnu tačku. Po povratku, uslijedit će iščekivanje akšamskog ezana, koji će se ove godine učiti javno sa pozornice

Nastupanjem istog upriličit će se i simbolično puštanje balona u zrak kao trenutak dolaska mubarek mjeseca Ramazana.