Vaskršnja poruka jereja Marka Maleša, paroha zeničkog

Hrišćani širom svijeta u nedjelju, 28. aprila, dočekaće svoj najveći i najradosniji praznik, Vaskrs, odnosno vakrsenje Isusa Hrista.

Tim povodom pravoslavnim vjernicima u Zenici poruku je uputio jerej Marko Maleš, paroh zenički i starješina Hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“, naglašavajući da je Hristovo vaskrsenje temelj hrišćanstva i temelj crkve, jer je njime Gospod potvrdio svoje cjelokupno učenje.

“Sebičnost i nepoštenje i danas, kao i juče uništavaju svaki pravi život u zajednici, zajedničko dobro i imovinu, a nepovjerenje i gramzivost, nasilje i otimanje tuđeg, ugrožavaju ličnost i njenu sigurnost i dostojanstvo. Zato Vaskrs treba da dođe do izražaja, jer centar vaskrsenja je ljubav, a jedino ljubav može da prevaziđe sve ljudske slabosti i mane i da dovede čovjeka do savršenstva i blizine Božije”, poručio je jerej Marko Maleš, zenički paroh, poželjevši svim ljudima dobre volje da im se ljubav nastani u srcima.

Predstojeći praznik pravoslavnim vjernicima Maleš je čestitao tradiocionalnom porukom: „Hristos vaskrse.Vaistinu vaskrse.“(Vesna Jovanović)