UEFA razvojni turnir: Selekcija BiH poražena od Armenije nakon penala

„U-16“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa vršnjacima iz Armenije odigrali meč prvog kola UEFA razvojnog turnira.

Nakon 80 minuta igre nije bilo golova, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašli Armenci i pobijedili rezultatom 5:4.

Nakon utakmice v.d. selektor bh. tima Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Utakmica je bila teška za obje ekipe. Osjetilo se grč u igri našeg tima i kao da su bili sputani da odigraju kvalitetan završni pas. Ne mogu biti nezadovoljan igrom jer smo stvorili nekoliko odličnih prilika, pogodili smo i prečku. S druge strane protivnik nije napravio ništa što bi moglo da ugrozi naš gol. Na kraju penali su lutrija gdje mi danas nismo imali sreće. Čestitam Armencima, a mi se okrećemo narednom protivniku.“

Bosna i Hercegovina-Armenija 0:0 (0:0) – penali 4:5

Bosna i Hercegovina: Muhamed Šahinović, Benjamin Ćosić, Esnar Fejzić, Faruk Hodžić, Muharem Trako, Denis Alijagić, Ivan Grgić , Amar Musić, Mustafa Šukilović, Aleksej Golijanin, Dino Nuhanović. Igrali su još: Danijel Šunić, Arif Ramić, Dejan Popara. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Izvor N/FS BiH