Održano Deveto takmičenje u amaterskoj radio orijentaciji(ARO) “ZE-FOXORING 2019.”

Deveto takmičenje u amaterskoj radio orijentaciji(ARO) “ZE-FOXORING 2019.” održano je u nedelju 21.04.2019. godine, povodom Dana oslobođenja Zenice.

Amaterska radio orijentacija je sportsko-tehnička disciplina koja traži dobru fizičku pripremljenost, poznavanje prostiranja radio talasa, snalaženje u prirodi i na terenu, korištenje karte i kompasa, te rukovanje sa radiogoniometrima.

Takmičenje je održano na terenu Smetova po lijepom i sunčanom vremenu.Teška staza, po riječima takmičara, savladana je po ljetnim temperaturama u vremenu od 120 minuta.
Učestvovalo je 102 takmičara iz 15 klubova kao i nekoliko desetina gostiju iz više radio klubova BiH. Ove godine organizator je dodao i kategoriju “mame sa djecom do jedne godine” kao i “mame sa djecom do četiri godine”.
Prvo mjesto u kategoriji klubova osvojio je Radio klub „Kamenica“ Teslić E74AAX (Kamenica-Teslić). Zahvaljujemo se takmičarima i gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj i otvorili sezonu lova na lisice (ARG). Čestitamo na osvojenim peharima,medaljama i diplomama.