Održana javna tribina “Kako do energetske efikasnosti?”

Povodom Dana Planete, Fondacija Boris Divković, organizovala je večeras javnu tribinu na temu „ Kako do energetske efikasnosti“.

O tome su kao uvodničari govorili  docent doktor Sanela Klarić, vodeći stručnjak u oblasti održive arhitekture, i profesor  na Međunarodnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, docent doktor Azrudin Husika, ekspert za projekte održive efikasnosti UNDP – a, i profesor na sarajevskom Mašinskom fakultetu, i Jakuta Imširović iz Službe za ekologiju i komunalne inspekcijske poslove Grada Zenice.

„Značaj energetske efikasnosti je ogroman, ali u ovom momentu mi kroz te projekte pomažemo tuđu ekonomiju i zato je kroz ove projekte veoma važno prepoznati koje to djelatnosti u našoj zemlji možemo unaprijediti, koristeći domaće i tradicionalne materijale u gradnji, koji nisu toksični, a proizvedeni su na čist način“, ističe docent doktor Sanela Klarić, napominjući da se istovremeno u tom procesu treba misliti i kako se riješiti nekog otpada i to putem reciklaže. (Vesna Jovanović)