Radovi na uređenju igrališta i izgradnji kanalizacije u Topčić Polju

Nakon poplava 2014. i 2019. godine mještani mjesne zajednice Topčić Polje izradili su listu prioriteta infrastrukturnih projekata.

Nakon toga uslijedilo je delegiranje Gradskoj upravi, a trenutno je u toku uređenje igrališta i izgradnja kanalizacije uništene prije pet godina. Za potrebe potpunog uređenja igrališta iz budžeta je izdvojeno oko 56.000 maraka, a kako teku radovi uvjerila se danas i delegacija Gradske uprave na čelu sa Arminom Mujkićem, savjetnikom gradonačelnika. Mještani kažu da su u zadnjih pet godina njihova djeca bila uskraćena za bavljenje sportom i zabavom.
„Ovaj saziv mjesne zajednice je na prvoj ili drugoj sjednici napravio plan infrastrukturnih projekata za 2019. godinu. Rekonstrukcija ovog poligona je bio jedan od prioriteta od desetak projekata koje smo delegirali“, kaže Emir Oruč, član savjeta mjesne zajednice Topčić polje.

Uređenje igrališta u MZ Topčić Polje

Nije ovo jedini projekat koji Gradska uprava trenutno realizuje u ovoj mjesnoj zajenici. Naime, u toku je i izgradnja kanalizacije koja je uništena 2014. godine.

Dužina je između 450 i 500 metara. Naša ideja je bila da uključimo i ovaj dio naselja na kanalizaciju, jer bi bilo mnogo lakše zaseoku Izgrtine da se priključi na kanalizaciju. Kad već pominjem ovo naselje jedan od prioriteta nam je i put prema Izgrtinama i nadam se da ćemo to što prije završiti“, kaže Oruč.
Oba ova projekta finansirana su sredstvima iz budžeta koja su planirana za 2019. godinu. Oruč je tokom razgovora naglasio dobru saradnju savjeta mjesne zajednice sa Gradskom upravom. Sa ova dva projekta, podići će se kvalitet život građana mjesne zajednice Topčić polje.(Nedžad Glibo)