Završeni interetnički susreti “U susret proljeću – Simply friends”

Interetnički susreti adolescenata i mladih „Jednostavno prijatelji – U susret proljeću” pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,  započelo je smotrom Saveza izviđača grada Zenice, gdje su podjeljena priznanja za najbolje jedinice u proteklom periodu, kao i čvorovi za učesnike 57. klase Izviđačke škole za vodnike.

Nakon smotre otvoreno je tradicionalno takmičenje za mlađe izviđače i planinke. Na ovogodišnjem druženju učestvovalo je 35 ekipa iz 18 gradova, Sarajevo, Mostar, Jablanica, Konjic, Stolac, Ilijaš, Prijedor, Banja Luka, Vareš, Tešanj, Zavidovići, Doboj-Istok, Nemila, Brčko, Niš (Srbija), Novi Pazar (Srbija), predstavnik Beograda i domaćin takmičenja Zenica.
Na državnom nivou pobjedu je odnijela ekipa „Kontraazimut“- OI „Igman 92“ Ilidža, drugi su bili „Alfa“ – OI „Mladost“ Ilijaš, dok je treća bila ekipa „Zabranjeno pušenje“ – OI „Neretva“ Konjic.
Na gradskom nivou od 11 ekipa pobijedili su Plavi zmajevi – OI„Lisac“ Zenica, drugi su bili Teletabisi 1 – OI „Smet“ Zenica, dok je treću poziciju uzela ekipa Truperi – OI „Smet“ Zenica.
Prije proglašenja pobjednika ovogodišnjeg takmičenja, u Multiplexu ekrana Zenica je održana promocija CD-a sa 6. festivala izviđačkih pjesama, na kojem su pobjednicima Festivala i ostalim učesnicima dodjeljene nagrade i zahvalnice na učešću.