Lejla Begić i Mesud Pezer najbolji sportisti Zenice za 2018. godinu

Nakon godinu dana pauze, Sportski savez grada Zenica, organizovao je  manifestaciju „Izbor sportiste grada Zenica 2018“.

Žiri je na osnovu pristiglih aplikacija iz sportskih klubova i organizacija izabrao najuspješnije sportiste i sportiskinje u 13 kategorija. Lentu najuspješnijih sportista u seniorskoj konkurenciji ponijeli su Mesud Pezer, član AK Zenica, i Lejla Begić, članica KK Internacional. Priznanje za najuspješnijeg sportistu u invalidskom sportu dobio je Fadil Smajić, dok je najbolja sportiskinja u istoj kategoriji Zerina Skomorac.

Članovi Atletskog kluba Maid Redžić i Mediha Salkić, dobili su prizananje za najuspješnije u juniorskoj konkurenciji, dok je u kolektivnom sportu dobitnik nagrade košarkaš Anes Podojak, član OKK Čelik. Trener AK Zenica, Elvir Krehmić, najuspješniji je u kategoriji trenera, najbolji sportski kolektiv u prošloj godini je Atletski klub Zenica. Sportski događaj koji je obilježio prošlu godinu je Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade. Posebna pažnja ove godine posvećena je kategoriji sportske nade, u kojoj je   dodijeljeno 13 priznanja: Zerina Sivac, Dajra Duraković, Alen Bičakčić, Lana Zakić, Fatih Šišić, Ajla Selimović, Adin Šećibović, Miran Kulalić, Džan Čeljo, Irma Kulačić, Ena Beganović, Irvin Džananović,Eldar Gulamić. Na listi nagrađenih je i 9 sportskih radnika, Mirza Dizdarević, Nedžad Heco, Jure Miljak, Amra Karapandžić, Merima Beba, Begzada Glibo, Goran Zovko, Ekrem Imamović, Mirza Kovač. Nagrada za životno djelo uručena je Zdenku Mileusniću.

Posebna priznanja za afirmaciju i razvoj sporta dobili su Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i Suad Kaknjo, član predsjedništva AS BiH i dugogodišnji predsjednik AK Zenica. Organizator veoma uspješne manifestacije bio je Sportski savez grada Zenica, a generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Zenica. (Mirsad Pripoljac)