Novi gradski servis za Evropsku prijestonicu kulture

Prema saznanju portala zenicainfo.ba, Grad Zenica će uskoro dobiti i Javnu ustanovu – Centar za informisanje, promociju i kulturu.

Nakon realizacije izuzetno uspješnih kulturno-zabavnih projekata u posljednjih godinu dana, a koji su imali za cilj razvoj i promociju Zenice, četvrtog po veličini grada u Bosni i Hercegovini, ali i njenih kulturnih i turističkih kapaciteta i potencijala, sve je izvjesnije formiranje Javne ustanove Centar za informisanje, promociju i kulturu. Novi gradski servis će na putu etabliranja Zenice kao Evropske prijestonice kulture raditi na promociji i najkvalitetnijem informisanju građana Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine o projektima koji su u toku i u povoju .

Kao što je već ranije pisao portal zenicainfo.ba, u toku je izrada studije, odnosno projekta kandidature Zenice za Evropsku prijestonicu kulture, čiji nosilac će biti novoformirani Centar. Pored navedenog, ovaj moderni gradski servis  implementirat će profesionalne standarde u praćenju, proizvodnji i prezentiranju svih događaja vezanih za građane i grad Zenicu.