Gradska uprava će pružiti podršku poboljšanju uslova rada u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici

Direktor Srednje muzičke škole u Zenici Ajdin Karahodža i predstavnici Vijeća roditelja posjetili su Gradsku upravu Zenice gdje su s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razgovarali o nekoliko tema. 

Direktor Karahodža informisao je gradonačelnika Kasumovića o aktivnostima Srednje muzičke škole, kao i o poteškoćama sa kojima se susreću u svom radu.

Naglasio je kako je ova škola jedna od najrespektabilnijih muzičkih škola u BiH s tradicijom dugom 39 godina.

Također, iznio je probleme koji se u prvom redu odnose na neadekvatne uslove za rad, slabo grijanje i dotrajalu vanjsku stolariju.

Tokom sastanka predstavljeno je i idejno rješnje Muzičkog školskog centra Zenica za čiju je izgradnju potrebno osigurati sredstva u iznosu oko četiri miliona KM.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da su u protekle dvije godine prioriteti u radu Gradske uprave bili stabilizacija budžeta i rješavanje kapitalnih projekata.

Prije svega želio bih vam čestitati na rezultatima koje vaši učenici postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Isto tako, vi znate da je obrazovanje u nadležnosti Kantona. Nažalost Grad Zenica sam preuzeo prezadužen jer Zenica nije imala potrebnu podršku s kantonalnog nivoa. U međuvremenu riješili smo ključne probleme, budžet je stabilan i podržat ćemo organizacije i projekte čiji je cilj unaprjeđenje kulture u gradu“, kazao je gradonačelnik Kasumović i zaključio: “Stvaramo novu, modernu Zenicu. Ne oslanjamo se više na tešku industriju. Kreiramo povoljan poslovni ambijent jer želimo pokazati da se privreda može razvijati bez dimnjaka i bez zagađenja“.