Grad Zenica za skoro 98.000 KM kupio šest novih gradskih satova

Gradska uprava Zenice nakon uspješne javne nabavke za potrebe grada kupila je šest javnih satova ukupne vrijednosti blizu 98.000 KM.

Opremu i satove koji su postavljeni danas na mjestu starih satova u Zenici osigurao je “Netz-elektrik” d.o.o. Gradačac. Na postojećim lokacijama javnih gradskih satova izvršit će se postavljanje četiri trostrana sata modernog dizajna, koja su izrađena od inoksa, s direktnim LED osvjetljenjem, te dva trostrana totem sata izrađena od inoksa, s temperaturnom sondom.

Satovi su postavljeni u ulici Školska, Talića brdo (ispred RK Bosna), Derviša Imamovića (kod TC Bingo u naselju Crkvice), u ulici Londža će biti postavljeni trostrani inoks satovi, dok će totemski model sata biti postavljen na lokacijama u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i na kružnom toku kod željezničke stanice.

Gradska uprava će u narednom periodu razmotriti mogućnost restauracije demontiranih satova i postavljanja na nove lokacije, s obzirom na to da stari satovi, posebno onaj kod Robne kuće Bosna ima posebnu simboliku.

“Razumijemo žal naših sugrađana za starim satovima jer mnogima bude lijepa sjećanja. Novi, ispravni satovi će biti na istim lokacijama, kako bi ponovo imali funkciju. Za neke će to biti ukras, a za neke odrednica za sastanke. Novi satovi se trebaju uklopili u novi, moderan izgled Zenice. S tom željom, danas smo započeli i ozbiljne razgovore oko postavljanja najsavremenijih Smart autobusnih stajališta u gradskoj zoni”, kazao je Kasumović te dodao:

“Građani će na tim stajalištima imati sve informacije o kretanjima autobusa, besplatan wi-fi, mogućnost punjenja mobitela i drugih uređaja,  na tim stajalištima će se moći dobiti najvažnije servisne informacije u gradu. Jednostavno, želimo ljepšu i bolju Zenicu za sve njene građane.”

Gradska uprava Zenice na čelu s Kasumovićem se nada da će Zeničani uz rečenicu “Nađemo se kod sata” na ovim lokacijama stvarati nove uspomene i poznanstva.
Izvor: Klix.ba