Mesud Pezer i Amel Tuka nastupili u Ostravi

mesud 3

U Češkom gradu Ostrava, danas je održan atletski miting „Czech Indoor Gala“ na kojem je učestvovao i naš najbolji bacač kugle. Mesud Pezer je na ovom atletskom mitingu kuglu bacio na dužinu od 20,16 metara što mu je bilo doboljno za treće mjesto.

Pobjednik u disciplini bacanje kugle na ovom mitingu bio je atletičar iz Luxemburga, Bob Bertemes s dužinom od 20,50, a drugo mjesto je zauzeo Kanadski bacač kugle Tim Nedow  s ostvarenim rezultatom od 20,43 metra.

Nisam zadovoljan današnjom dužinom na koju sam bacio kuglu. Do nastupa na Balkanijadi u Istanbulu imam nekoliko dana da se pripremim i koncentrišem kako bi ostvario puno bolji rezultat od ovog današnjeg, kazao je Pezer.

Naredni nastup Mesuda Pezera je u subotu 16. februara na Balkanijadi u Istanbulu, dok dan kasnije će u istom gradu učestvovati na Međunarodnom atletskom mitingu.

Amel Tuka

Na mitingu u Ostravi nastupio je i Amel Tuka u utrci na 800 metara. Sa vremenom 1:46, 75 Amel je zauzeo prvo mjesto ispred Filipa Šnejdra iz Češke i Petera Bola iz Australije. Rezultat Amela Tuke iz Ostrave je trenutno četvrti u Evropi na 800 metara u dvorani. (N. Glibo)