Donatorsko veče Planinarskog društva “Tajan – Lisac”

U cilju obnavljana doma na Liscu, koji je u vlasništvu Planinarskog društva „Tajan-Lisac“, sinoć je u zeničkoj sokolani organizovana planinarska donatorska večera, kojoj su prisustvovala planinarska društva sa područja  našeg grada, države i regiona.

Večera je bila dio aktivnosti obilježavanja 70 godina postojanja i rada ovog planinarskog društva.

“Planinarski dom na Liscu izgrađen je 1953., a 2004. godine dom je izgorio. Entuzijazmom ljudi, koji vole planinarenje i ovaj dom, obnovili smo ga 2009. godine. On je trenutno u prilično lošem stanju, jer nema fasadu i prokišnjava, te na njemu treba izvršiti popravke,” rekao nam je Tahir Šabić, član Upravnog odbora Planinarskog društva „Tajan-Lisac“.

Sredstva prikupljena na donatorskoj večeri biće usmjerena ka obnavljanju doma, kako bi se u njemu omogućio ugodniji boravak svim ljubiteljima prirode.

“Planinarski dom radi 24 sata dnevno, a njegova vrata su otvorena svima. Ovaj dom posjećuju mnogi. Mladi na jedan dan dođu, najčešće popiti kafu ili naš planinarski čaj, a oni nešto stariji Zeničani i Zeničanke, kao i planinari u njemu ostaju duže,” dodaje Šabić. (A.N.)