FOTO: Sporazum Grada Zenica sa JP Ceste FBiH

U sjedištu Gradske uprave u Zenici danas je potpisan sporazum o provođenju aktivnosti vezanih za projekta rekonstrukcije tunela Vranduk 2 i mostova Bosna 4 i 5, na magistralnoj cesti M-17.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, izvršni direktor za tehnička pitanja Cesta Federacije BiH, Dedo Pjanić i direktor Direkcije za ceste Zeničko dobojskog kantona, Refik Zeković.

Predmet ovog Sporazuma je definisanje obaveza potpisnika koje će omogućiti sigurnu, nesmetanu i efikasnu realizaciju projekta rekonstrukcije tunela Vranduk 2 i mostova Bosna 4 i 5, na cesti M-17, bez negativnih posljedica za lokalnu zajednicu.

Cilj je stvaranje pozitivne atmosfere u lokalnoj zajednici koja će omogućiti realizaciju svih aktivnosti sa što manje štetnih efekata u naseljima kroz koja prolaze saobraćajnice na koje je preusmjeren saobraćaj.

Potpisani dokument tretira redovno održavanje i hitne sanacije na svim saobraćajnicama na koje će se preusmjeravati saobraćaj u toku izvođenja radova na Projektu, sanacija i rekonstrukcija regionalnih saobraćajnica, lokalnih cesta i gradskih ulica na području Grada Zenica te realizaciju drugih projekata iz nadležnosti JP Ceste Federacije BiH, a koji su od interesa za lokalnu zajednicu i Grad Zenica. (Šerif Babić)