BBI – Okrugli sto: Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije

„Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije“  tema je okruglog stola, koji se danas, u organizaciji BBI banke i njihovog VIP Biznis kluba, održava u Zenici.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja regije Zenica od strane pomenute banke, informisanje o aktivnostima i koristima od članstva u BBI VIP Business Clubu, te predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i profila kompanija u okviru programa ovogodišnjeg Sarajevo Buznis Foruma .

“Cilj nam je da iniciramo ideje i otvorimo nove mogućnosti privrednim subjektima sa prostora Zeničko dobojskog kantona, kako bismo došli do mogućih prijedloga za unapređenje poslovanja, otvaranje novih tržišta i iskoristiti mogućnosti, koje Konferencija Sarajevo Biznis Forum, kao najveća investicijska platforma pruža klijentima”, ističe Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora , kompanijama i udruženjima privrednika sa šireg područja regije Zenice i ovog kantona, čija je djelatnost metaloprerada, energetika ili je blisko povezana sa njima.

Okrugli sto jedan je u nizu događaja, čiji je cilj podrška najkonkurentnijim privrednim granama, koje mogu najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost cjelokupne bosanskohercegovačke privrede. (V. Jovanović)