Druga uzastopna pobjeda košarkašica Čelika, u Areni savladana Sloboda

Drugu uzastopnu pobjedu upisale se košarkašice Čelika. Večeras su u Areni „Husejin Smajlović“, u okviru 10. kola prvenstva BiH za žene, pobjedile Slobodu iz Novog Grada sa 73:58.

Prvu dionicu izabranice trenera Almira Šišića rješile su u svoju korist sa 18:10. Do poluvremena su imale plus 15 koševa, bilo je 34:19. Šira klupa domaćeg tima bila je presudna u ostatku utakmice. Domaće košarkašice i u drugom poluvremenu uspjele su zadržati ritam igre. Na kraju trećeg dijela na semaforu je bilo 53:31. Sve igačice iz rostera u ekipi Čelika dobile su priliku u večerašnjoj utakmici za konačnih 73:56. Do druge pobjede Čelik su predvodile Sedina Halimić sa 22 poena, Anida Čorović je ubacila 20, Ajla Selimović 14, dok je Amina Čehajić susret završila sa 13 ubačenih koševa. Kod gošći Gorana Marjanović je postigla više od polovine koševa. Upisala je 33 poena, dok je Gorana Kondić ubacila 12.

Nakon 10. odigranih kola Čelik je na omjeru 4 pobjede i pet poraza sa 13 bodova. U narednom 11. kolu Čelik je gost ekipi Play offa.(M.P.)