NK Čelik: Saopštenje povodom pisanja netačnih i neprovjernih informacija u medijima

Na facebook stranici NK Čelik objavljeno je saopštenje povodom, kako navode, netačnih i neprovjerenih informacija u medijima koje štete ugledu kluba. Saopštenje pročitajte u nastavku.

Obzirom da se u medijima pojavio niz netačnih informacija i špekulacija koje štete ugledu NK “Čelik” odlučili smo da napišemo demant na određene tvrdnje.

Nije tačno da je Gradska uprava platila pripreme u Antaliji nego predsjednik Čelika gospodin Olgun Aydin. Gradska uprava je platila avionske karte za naše igrače i stručni štab na čemu se zahvaljujemo Gradonačelniku i Gradskoj upravi. Tvrdnje da gospodin Olgun Aydin nije ispunio obaveze iz protokola koje je potpisao sa Gradskom upravom i NK “Čelik” je također netačna. Za reprogram i ostanak NK “Čelik” u Premijer ligi, iako ne rezultatski, niko ne može uzeti zasluge osim gospodina Olgun Aydina, a također i za Akademiju fudbala za koju je u toku izrada dokumentacije, ali sa druge strane može se reći da je investitor prevaren u toku pregovora jer je rečeno da je 400.000 KM dovoljno da pokriju stara dugovanja, međutim taj iznos se uduplao, a moguće je i da se poveća poslije treće revizije i naravno sve će biti javno objavljeno poslije revizije.

Sredstva koja su namijenjena za dovođenje igrača morala su se preusmjeriti u isplatu starih dugovanja. Pored urađene dvije revizije nisu se zatekle dvije presude, Ćosić, 50.000 KM plus kamate i Ibraković, 70.000 KM što implicira da ih je neko svjesno sakrio i da je vrlo vjerovatno da će ih biti još. Nije isključeno da će biti podnijete tužbe protiv nekih trenutnih uposlenika koji su odgovorni za te nelegalne radnje. Mjesečni troškovi NK Čelik su oko 200.000 KM, a uposlenicima i igračima se nakon dugo vremena redovno uplaćuju penziono i zdravstveno osiguranje. Što se tiče navodnih problema sa određenim igračima napominjemo da je svaki igrač maksimalno zaštićen od strane Fudbalskog / Nogometnog saveza BiH i Sindikata profesionalnih fudbalera, a za svaku nepravilnost prema njima predlažemo da se obrate istim.

Sa druge strane NK “Čelik” će svim sredstvima braniti ugled kluba i poslovanje, a ukoliko se procjeni da je igrač naštetio klubu postupiti ćemo po disciplinskom pravilniku i kazniti iste. Obzirom da 23 godine nisu bile dovoljne da se riješe problemi u NK “Čelik”, podsjećamo da su ulaskom investitora riješeni najveći problemi, a 23 godine kriminala, korupcije, pranja novca i 13 miliona duga sasvim je dovoljan razlog da gospodin Olgun Aydin bude oprezan i zaštiti investiciju. Pozivamo navijače i simpetizere Kluba da nas podrže u nastojanjima da se Klub stabilizuje i vrati na mjesto koje zaslužuje.