FOTO: Premijerna izvedba predstave za bebe “Prije nego dijete zaspi”

Bosansko narodno pozorište ove sezone obilježava 68. godina postojanja Dječije, omladinske i lutkarske scene te će tim povodom sutra  biti premijerna izvedba predstave  „Prije nego dijete zaspi“.

“Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta osnovana je 11 mjeseci nakon otvaranja ove pozorišne kuće te je tada počelo ozbiljnu produkciju predstava za djecu”, kazao je na današnjoj pres konferenciji Hazim Begagić, direktor BNP-a.

Miroljub Mijatović, rukovodilac DOL scene kazao je da je ovo 193. premijerna izvedba te da je ova predstava idealna prilika za prvi dolazak djece u pozorište.

“Predstava je gotovo pa potpuno neverbalna, govori o tome šta se dešava kada tri djevojčice ne mogu zaspati, a roditelji su ih poslali na spavanja”, ističe Miroljub Mijatović, rukovodilac DOL scene u BNP-u.

“Ja sam već baka, majka, nana i za mene će biti impresivno što će moj unuk svoju prvu predstavu gledati sa mnom”, istakla je Ermina Nišić, glumica BNP-a.

Predstava je namijenjena za djecu 1+. Režiju i produkciju potpisuje Miroljub Mijatović, a uloge u predstavi tumače Anđela Ilić, Ermina Nišić i Adna Hasanić.

“To je predstava, predstava za male ljude koji ne mogu da prate klasičnu pozorišnu priču i samim tim koristimo puno animacija, boja, zvukova i muzike. Nadam se da će bebe uživati”, navodi Anđela Ilić, glumica BNP-a.

Predstava će biti premijerno izvedena sutra, 25.januara u 18 sati na Maloj sceni „Žarko Mijatović“,  a glumice su poručile roditeljima da djeca budu nahranjena i naspavana. (Delila Suljić)