Trakić: Niko ne smije da se igra sa sudbinom 420 hiljada penzionera

Savez Udruženja penzionera FBiH, nakon najave premijera Fadila Novalića da bi neusvajanje Financijskog plana Fonda PIO od strane Doma naroda FBiH moglo dovesti u pitanje isplatu svih penzija, upozorava da niko ne smije da se igra sa sudbinom 420 hiljada penzionera, te da već razmišljaju o mjerama koje će poduzeti, a koje nadaju se neće morati realizovati ako prevlada razum.

„Isplata penzija ne smije doći u pitanje, jer Federacija ima i Vladu i Dom naroda, te ako nisu upitne njihove plate, onda ni u kojem slučaju ne može biti upitna ni isplata penzija“, – kazao je za zenicainfo.ba Mustafa Trakić, predsjednik Udruženja penzionera ZDK.

„Aktuelni Dom naroda može da usvoji finansijski plan Federalnog zavoda PIO/MIO, u okviru kojeg je uplanirano i povećanje penzija“, – tvrdi Trakić.

Iz Saveza udruženja FBiH poručuju političarima da svoje postizborne trgovine vode negdje drugo, a ne da trgovinu lome preko leđa penzionera, koji i sa redovnim penzijama jedva preživljavaju i žive na granici siromaštva.