Podrška Gradske uprave utrci “Zenički noćni cener” koja će ove godine okupiti 600 učesnika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je memorandum o saradnji sa predstavnicima Udruženja Vedro o organizaciji ovogodišnje utrke „Zenički noćni cener“.

Prošle godine organizaciji prve ovakve utrke u Zenici, gradska uprava je dala punu podršku, a tako će biti i ove, posebno jer će organizaciji biti puno ozbiljnija.

„Čestitam Udruženju Vedro, to je jedna od najaktivnijih omladinskih organizacija u ovom gradu i čestitam im za organizaciju noćnog cenera. Ove godine organizacija će biti na višem nivou. Ovo je projekat ovih mladih ljudi, a ne gradske uprave i na nama je da to podržimo“, – kazao je gradonačelnik Kasumović, i pozvao sve zainteresovane da se kvalitetno pripreme za utrku kako bi uspješno istrčali 10 kilometara.
„Potpisivanje memoranduma prije svega podrazumijeva da je gradska uprava grada Zenice dokazala da je zaista prijatelj zdravih navika, i da zajedno sa nama radi dobre stvari za ovaj grad, što su naše dvije osnovne misije. Potpisivanjem memoranduma znači da ćemo biti ujedinjeni u jednom osnovnom smjeru, a to je da drugi Zenički noćni cener bude utrka na zavidnom nivou i da u Zenicu, u naš grad, dovedemo od profesionalnih trkača do rekreativaca koji će istrčati tih 10 kilometara“, – kaže portparol sekcije „Zenica trči“ Naila Muratović.

Ovogodišnji noćni cener održat će se 13.aprila, a planirano je da učešće oko 600 trkača. Novina ove godine je i to da će staza biti certificirana, i da će rezultat koji trkači ostvare biti međunarodno priznat. (N.Glibo)