Preko 1200 mladih nogometaša učestvovalo na 4. turniru “OFK ZSK Zenica 2019”.

Nakon tri dana cjelodnevnih takmičenja sinoć je u Areni „Husejin Smajlović“ završen Četvrti regionalni turnir „OFK ZSK ZENICA 2019“ u malom fudbalu za najmlađe kategorije.

Uspješan organizator ove zanimljive sportske manifestacije bio je Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 iz Zenice. Na turniru su učestvovale 73 selekcije sa preko 1200 dječaka iz cijele BIH. Nastupile su ekipe iz Sarajeva, Tuzle, Visokog, Zavidovića, Olova, Bugojna i drugih mjesta iz BIH. Iako je turnir u samom nazivu bio takmičarskog karaktera, druženje dječaka, klubova i škola fudbala, kao i razmjena iskustava trenera u radu sa mladim kategorijama, kao i promocija omladinskog nogometa i grada Zenice, bili su osnovni ciljevi ove manifestacije. U kategoriji pioniri prvo mjesto osvojila je ekipa Blagaj, drugi je bio Šampion iz Sarajeva, a treći ETNA Bugojno. Priznanje za fer play dobila je ekipa Vlašića.

U kategoriji predpionira pobjednik je Radnik iz Donjeg Vakufa, drugi je  Šampion –Ilidža, a treći OFK ZSK 2013. U ovoj kategoriji priznanje za fer play dobila je ekipa Novi Grad iz Sarajeva. Za najboljeg strijelca i golmana proglašene su klupske kolege Abdulkadir Kaknjo i Jasmin Osmanović iz OFK ZSK 2013.

Drugog dana 4. regionalnog  turnira „OFK ZSK- Zenica 2019“ u malom nogometu na rasporedu su bile utakmice za 2008. i 2010.godište.

U 2008.godištu prvo mjesto osvojili su dječaci TOŠK Tešanj, druga je Mladost Doboj Kakanj, treći MNK Pionir Jablanica, četvrti ZSK 2013 Zenica. U ovoj kategoriji 2008. najbolji su: golman Danin Hadžić, najbolji igrač Kenan Muflizović, najbolji strijelac Armin Hadžismajlović.

U 2010.godištu prvo mjesto osvojili su dječaci ŠF Tempo Sport Zenica, drugi je Sportino (Ma), treći TOŠK Tešanj, četvrti Yong Boys (Sa). U ovoj kategoriji 2010. najbolji su: golman Kerim Ćustović, najbolji igrač Amar Šehić, najbolji strijelac Muhamed Bašić.

Trećeg dana Četvrtog regionalnog  turnira „OFK ZSK- Zenica 2019“ u malom nogometu za dječake, na rasporedu su bile utakmice za 2009. i 2011.godište. U 2009. godištu prvo mjesto osvojili su dječaci Radničkog iz Lukavca, druga je ŠF Tempo Sport Zenica, treći je OFK ZSK 2013 Zenica, četvrti OFK Tuzla. U ovoj kategoriji najbolji su bili: golman Muhamed Kaknjo, najbolji igrač Imran Kaknjo, najbolji strijelac Maid Sinanović.

U kategoriji 2011.godište prvo mjesto osvojili su dječaci TOŠK-a Tešanj, drugi je ŠF Napredak, a treći NK Rijeka Vitez. Nagrada za fair play pripala je ekipi Novi Travnik. U kategoriji 2011. najbolji su: golman Elvedin Begović ŠF Napredak, najbolji igrač Enis Kovač TOŠK Tešanj, najbolji strijelac Ahmed Alić TOŠK Tešanj. Za najbolje plasirane organizator je osim diploma obezbjedio medalje i pehare. Generalni pokrovitelj turnira je Grad Zenica. (M.Pripoljac)