Gradska biblioteka obilježila 65. godina postojanja

Gradska biblioteka u Zenici danas je obilježila svoj 65. rođendan, a ujedno i promovisala  knjigu iz njihove vlastite izdavačke linije pod nazivom „Još je jutro puno snova“.

– Obilježavanje jubileja započelo je krajem prošle i trajaće tokom cijele ove godine. Sve aktivnosti koje su se dešavale, urađene su s ciljem privlačenja što većeg broja korisnika. Danas se navršava 65 godina postojanja, a ujedno i promocija  knjige „Još je jutro puno snova“, koja donosi 27 autorskih autora iz BiH, – kazao je Haris Abdagić, direktor Gradske biblioteke u Zenici

– Svako ko ima dijete, pomislit će šta bi mogao ili mogla da svakome djetetu pročita, a da ono zauvijek zapamti, – kazala je spisateljica, Ferida Duraković, dodajući da mogu da prolaze svi književni oblici, ali historija književnosti potvrđuje da je bajka ono što djetetu najviše prija.

Danas je sa svojim saradnicima prisustvovao i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obilježio rođendan ove ustanove, te dodijelio zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način pomogli radu ove kulturne ustanove. (D. Suljić)