Kako do kuće, pitaju se mještani Podbrežja?

Snijeg koji je neprestano padao proteklih dana, otežao je kretanje kako motornim vozilima, tako i pješacima na području Zenice. Sa problemima su se susreli i mještani najbližih prigradskih naselja, a jedno od njih je i Podbrežje.

Neočišćena cesta, neprohodnost puta, nemogućnost dolaska do svojih kuća je sve ono što nas je zateklo u zeničkom naselju Podbrežje. Kako kažu mještani, zimska služba Albe, u proteklo vrijeme samo je dva puta čistila ulice ovog naselja.

– Prevoza nemamo, a ja sam srčani bolesnik. Snalazim se, bojim se kad snijeg padne, kako ću sići. Nemam nikoga, sama živim i to je najveći problem, a pogotovo kad dođe zima, – kazala je Lucija Prokić, mještanka Podbrežja.

Kako saznajemo od Senada Muratovića, predsjednika MZ Podbrežje, zahtjevi prema Gradskoj upravi su upućeni, te čekaju na odgovore.

Irfet Gluhić je mještanin ovog naselja već osam godina. Ističe da mu je žao uloženog novca, jer da je znao da je situacija ovako loša, nikada se ne bi tu doselio.

– Ljeti je teško, a zimi da ne pričam. Kada dođe hladno vrijeme, ovdje nema nikakvih uslova za život. Mi koji smo mlađi, snađemo se nekako, ali šta je sa starim ljudima? Ovi koji nemaju auta, ko će po njih doći, hoće li doći, kako će ljekaru otići, o tome niko ne vodi brigu, – ističe Irfet Gluhić, jedan od mještana Podbrežja. (D. Suljić)