Programe festivala “Zenica ADVENTure” ispratilo preko stotinu hiljada posjetilaca

Zima je godišnje doba kada ljudi, većinom, vrijeme provode u svojom toplim domovima, ispred tv ekrana.

Zbog toga je imperativ svakoj medijskoj kući, prvenstveno televiziji, napraviti interesantan i gledljiv sadržaj, koji će zadržati pažnju gledaocima, posebno ako svoje gledaoce uspije privući da i sami aktivno učestvuju u programu.

RTV ZENICA je 2017. godine, zaključkom Gradonačelnika, bila tehnički realizator i produkcijska kuća zadužena za sve programe i manifestacije u okviru novogodišnjih praznika.

Nakon izuzetno uspješno realizovanog prošlogodišnjeg Centralnog dočeka Nove godine u Zenici, kao i vrhunski organizovanog Ljetnog festivala u Gradu (Zenica Summer Fest), Gradonačelnik Zenice, gospodin Fuad Kasumović je povjerenje za organizaciju svih sličnih evenata i manifestacija odlučio da povjeri Produkcijskom timu RADIO-TELEVIZIJE ZENICA.

Ove godine, prvi put u Zenici, održan je zimski festival “ZENICA ADVENTure”, koji će, želja je to i cilj Gradonačelnika, Gradske uprave, kao i u Uprave RTV ZENICA, u narednim godinama, imati i kontinuitet, i tradiciju, i kvalitet. Danas je zvanično spuštena zavjesa na prvi „Zenica ADVENTure“, koji je, prema ocjenama učesnika, posjetilaca, i svih onih koji su na bilo koji način bili uključeni u njegovu realizaciju, našem gradu podario jednu prelijepu zimsku čaroliju i pustolovinu, oplemenjenu različitim sadržajima za sve generacije.

Tokom „Zenica ADVENTura“ realizovano je preko 50 različitih programa, kulturnih, muzičkih, zabavnih, vjerskih i drugih, koje je ispratilo preko 100.000 posjetilaca. Posebna atrakcija bio je „Studengrad“, koji je centru Zenice dao jednu posebnu, novogodišnju i blagdansku dimenziju, zimsku čaroliju kakvu smo do sada mogli vidjeti samo u većim centrima naše zemlje i Evrope, a sa kojima je sada i Zenica stala rame uz rame. Podsjećamo vas da “Studengrad” ostaje otvoren do 21. januara.

Kruna svih događanja bio je po prvi put u našem gradu organizovan i dvodnevni Centralni javni doček Nove godine na otvorenom, uz Crvenu jabuku, Envera Lugavića Kiceta, Amela Ćurića i Enesa Begovića.

Bitno je istaknuti da je RTV Zenica još jednom pokazala da je spremna za organizaciju programa najvišeg nivoa, kojima dodatno sadržajno obogaćujemo kulturnu i turističku ponudu Zenice. Produkcijski tim naše kuće snimao je integralno većinu realizovanih programa, a mnoge od njih ste mogli pratiti i u direktnim prenosima uživo u programu TV Zenica, a neke u snimcima. Odabrana ekipa produkcijskog tima, puna entuzijzma, željna dokazivanja i novih izazova, tokom ovog perioda postavljala je nove produkcijske standarde, i neke događaje po prvi puta u historiji uvela putem TV ekrana i živih prijenosa u domove naših sugrađana.

Svakako da moramo istaknuti i izraziti zahvalnost i partnerima u projektu „Zenica ADVENTure“, a to su Bosansko narodno pozorište, JP ZA UPRAVLJANJE I ODRŽAVANJE SPORTSKIH OBJEKATA, Međureligijsko vijeće Grada Zenica, Katolička crkva, Pravoslavna crkva, Kamerni simfonijski orkestar, Omladinski hor maestra Milenka Karovića, UG Dječija nota, Bosniafolk, Multiplex Ekran, Katolički školski centar, HKD, Prosveta, Udruženje Teatar, Kasiopeja, i mnogi drugi.

Hvala poslovnim partnerima i sponzorima, te naravno Gradskoj upravi Zenice na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji su RTV Zenici ponovo ukazali povjerenje organizacije jednog ovako kompleksnog festivala.

Vjerujemo da je kompletna manifestacija na najbolji način predstavila Grad Zenicu svima onima koji su imali priliku da uživaju u sadržajima prve zimske avanture  „Zenica ADVENTure“.