Ragbijaši počeli pripreme za predstojeću sezonu

Ragbi klub Čelik nakon kratke zimske pauze počinje sa pripremama za predstojeću ragbi sezonu kako na domaćem tako i na regionalnom nivou.

Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine, Ermin Mušinović, u novu sezonu ulazi sa prilično podmlađenim sastavom i uz pomoć nekolicine iskusnih igrača.

Seniorski tim u budućem periodu takmičit će se u Regionalnoj ragbi ligi u kojoj učestvuju ekipe: Ljubljana, Dalmacija, Zagrebački Ragbi Savez, Nada i Čelik. Ljubitelji ragbija u Zenici u sklopu ovog takmičenja imati će priliku da vide susrete velikih rivala Čelika – Ljubljane, koji je na rasporedu 13.aprila.

Čelik će 18. maja ugostiti ekipu Nade. Susret sa Dalmacijom je na programu 27. aprila.  Prvi dio priprema ekipa ragbi kluba Čelik će obaviti u Zenici.

U sklopu domaćeg prvenstva seniorska ekipa će nastupiti u takmičenjima koje organizira Ragbi Savez Bosne i Hercegovine u ragbiju 15 i ragbiju 7's. Trener Mušinović optimističan je u nastojanjima i ambicijama dobrog plasmana kako u Regionalnom prvenstvu tako i domaćem. (M.P.)