BIHAMK: Problemi na sedam putnih pravaca zbog snijega

Izrazito niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz BIHAMK-a posebnu pažnju skreću na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prevojima. Izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

”Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šujica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj”, saopćeno je.

N1 BiH