Okupljanje nogometaša Čelika u utorak, 08. januara

Prozivka nogometaša Čelika koja će ujedno označiti i početak priprema za proljetni dio Premijer lige zakazana je za utorak, 8. januara.

Nakon prozivke će biti održan i prvi trening. Prvi dio priprema Čelik će odraditi u Zenici. Odlazak u Antaliju je planiran 17. januara, gdje će ostati 15 dana i odigrati  šest pripremnih utakmica. Trener Adnan Ornek najavio je da će u igračkom kadru biti dosta izmjena, a planirano je da klub angažuje pet-šest novih igrača. Između ostalog očekuje se angažovanje stopera, oba beka, jednog veznog, krilnog igrača, te napadača.

Od igrača sa platnog spiska jedino Ratku Dujkoviću ovog mjeseca ističe ugovor, dok svi ostali imaju važeće ugovore. Od mogućih odlazaka spominje se senegalac Moussa Marone. Jedan od igrača koji bi mogli napustiti klub je i lijevi bek Dino Bevab. Navodno Zrinjski želi da angažira Ševku Okića, te Željezničar da vrati Nermina Jamaka.

Više detalja o aktuelnoj situaciji u Nogometnom klubu Čelik biće poznato sutra, 8. januara u 12:30 sati, kada je zakazana prozivka nogometaša. (M.P.)