Aida Šeper iz NK Čelik pozvana na okupljanje U17 reprezentacije

U Trening centru Nogometnog saveza  BiH u Zenici od 3. do 6. januara 2019. godine održava se kamp za „U-17“ reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Selektor Ilija Lucić je za ovu reprezentativnu akciju pozvao 31 igračicu. Na spisku selektora Lucića osim igračica iz domaćih klubova nalaze se i nogometašice koje nastupaju u inostranstvu. Zbog povrede i loših vremenskih uslova otkazale su dvije igračice. Današnje okupljanje u Trening centru je prvo od šest koliko selektor Ilija Lucić planira u ovoj godini.

„Iako nam vremenski uvjeti ne idu na ruku, nadam se da ćemo odraditi planirano. Ovo je standardno selektivno okupljanje koje radimo svake godine, kako bi djevojke pripremili za naredna okupljanja, razvojne turnire i prijateljske utakmice, te nastup na kvalifikacijama za EP u mjesecu oktobru. Radi se uglavnom o generaciji djevojaka rođenih 2003/04 godine“, – izjavio je selektor Ilija Lucić.

Poziv za ovo reprezentativno okupljanje dobila je i mlada članica Ženskog nogometnog kluba Čelik iz Zenice, Aida Šeper.

Ženska „U-17“ kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 21. do 27. oktobra će biti domaćin turnira kvalifikacione grupe 1. U grupi će za protivnike imati Englesku, Belgiju i Hrvatsku. (M.P.)