Mali Vedo dobio je i drugu bitku

foto: M.Tunović

Vedad Hadžić, četvoroipogodišnji dječak iz Zenice, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, proslavio je 18. decembra rođendan u krugu porodice.

Vedo je rođen 4. juna, ali ima i drugi rođendan. To je 15. novembar, kad je operisan, a na taj dan je rođena i njegova jednogodišnja sestra Lamija. Zbog svih dešavanja i dvije teške operacije koje je dječak imao, naknadno je organizovano rođendansko slavlje za njih dvoje.

Druga operacija

– Trebali smo 15. novembra slaviti rođendan naše Lamijice. Taj dan bio je preplavljen emocijama, stresom, ushićenjem i srećom. Vedo je ponovo rođen. Na taj dan dobio je prvu bitku sa tumorom na mozgu i preživio operaciju. Lamija je 30-ak dana kasnije proslavila sa našim prijateljima rođendan, a u međuvremenu Vedo je dobio i drugu bitku i oporavlja se odlično. Veliku ulogu, bez imalo pretjerivanja, odigrali su svi koji su nam na razne načine pomagali i bodrili nas. Hvala Allahu dž.š, našim dragim doktorima Eldinu Burazeroviću i Mersadu Baručiji i svima na KCUS-u, kaže Jasmin Hadžić, otac malog Vede.

Dr. Mersad Baručija i dr. Eldin Burazerović sa Vedom / Muhamed Tunović

Priča o malom heroju koji je dobio ime po Vedadu Ibiševiću, nogometašu koji je svojim pogotkom u Kaunasu protiv Litvanije u oktobru 2013. odveo zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Brazil, gdje je i postigao prvi pogodak za naš nacionalni tim na prvom velikom takmičenju, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Čekamo nalaze

Malom Vedi život su spasili ljekari, a oporavlja se uz ljubav majke i oca Eldine Čivić-Hadžić i Jasmina Hadžića te sestre Lamije, kao i porodičnih prijatelja. On sa smiješkom ispunjava sve što se od njega traži. Oduševljenje ne kriju ni mr. prim. dr. Eldin Burazerović i dr. Mersad Baručija, koji su sa svojim timom Vedu operisali na Neurohirurškoj klinici KCUS-a.

– Vedo je, hvala Bogu, dobro. Mi smo zadovoljni njegovim postoperativnim oporavkom. Čekamo da nam dođe definitivni patohistološki nalaz. Pustili smo ga kući da malo odmori sa porodicom. Kada dođe nalaz, ići će ponovo na Kliniku za pedijatriju radi nastavka onkološkog tretmana zavisno od toga kakav bude PH nalaz, kazao nam je dr. Baručija.

izvor: oslobodjenje.ba / M.Gajić