Omer Škaljo isključen iz članstva Nezavisnog bloka

foto: AVAZ

Na prijedlog etičkog odbora, Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica, a na osnovu člana 19. stav 2 Statuta Nezavisnog bloka donio je Oduku o isključenju gospodina Omera Škalje iz članstva stranke.

Pomenutim članom Statuta Nezavisnog bloka, predviđene su sankcije za članove koji djeluju suprotno Statutu i Programu stranke. Svojim ponašanjem, djelovanjem i postupanjem, pomenuti je nanio veliku štetu interesima i ugledu pojedinih tijela stranke i Nezavisnog bloka u cjelini.

Nezavisni blok kako je poznato ima političku platformu koja služi kao inkubator ideja i rješenja za svakodnevne i praktične probleme svih građana u BiH. Zajedničkom inkubatoru pristupio je veliki broj iskusnih, mladih, pametnih i obrazovanih žena i muškaraca, koji ne samo da vrlo jasno vide stvarne probleme BiH, već imaju spremnost, strpljenje, strast i inovativnost da smišljaju, debatuju i grade načine da se ti problemi riješe i praktično.

Tokom izbornog procesa i po završetku Općih izbora u Bosni i Hercegovini, gdje je osvojio mandat zastupnika u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona, Omer Škaljo je u više navrata djelovao i provodio aktivnosti suprotne Statutu Nezavisnog bloka.  Njegovo vanstatutarno ponašanje kulminiralo je pristupanjem novom političkom bloku.

Iako je od strane organa Nezavisnog bloka u više navrata upozoren na radnje koje nisu u skladu sa Zajedničkim principima skupštinske većine ZDK, Omer Škaljo se oglušio na upozorenja. Shodno tome, nakon odluke Gradskog odbora, njegov predsjednik gospodin Kenan Uzunović potpisao je prijedlog za razrješenje Škalje svih dužnosti u Nezavisnom bloku. Na ovaj način stranka će postupiti prema svim članovima koji djeluju za ostvarivanje ličnih interesa, a ne stranke i građana koji su ih birali.

Gradski odbor NB Zenica