Počinje evidentiranje djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u ZDK

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona obavještava roditelje/staratelje djece koja će do 1. marta 2019. godine navršiti 5 godina i šest mjeseci života, i koja u školskoj 2018/2019. godini nisu pohađala neku od predškolskih ustanova, da su dužni prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole.

Evidencija djece će se vršiti u periodu od 24. do 31. decembra/prosinca u školi koju će djeca pohađati, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Tokom mjeseca januara 2019. godine obavit će se besplatni ljekarski pregledi djece – polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, a roditelji/staratelji trebaju insistirati na adekvatnom ljekarskom uvjerenju za upis u predškolsku ustanovu.

O upisu djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO), sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i vremenu realizacije Programa roditelji/staratelji bit će obaviješteni putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školi u kojoj su djeca evidentirana.

Press služba ZDK